به گزارش ایثار لرستان، یادواره سردار شهید قاسم مدهنی و ۱۰ هزار شهید جامعه عشایری کشور امروز پنجشنبه، ۳۰ اردیبهشتماه با حضور سردار نقدی، فرمانده بسیج مستضعفین کشور در محل پادگان امام حسین(ع) سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان آغاز شده است.
این یادواره با حضور خانواده شهدای جامعه عشایری از استانهای خوزستان، کرمانشاه، ایلام، اصفهان، کهکیلویه و بویراحمد و تهران و لرستان و جمعی از مسئولان کشوری و استانی به میزبانی سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان در خرمآباد در حال برگزاری است.
در این یادوراه شهدا از خانواده شهید مدافع حرم استان لرستان شهید شمسه نیز که از جامعه عشایری است دعوت شده است.
عبدالرضا رحمانی، وزیر کشور در این یادوراه شهدا، گفت: توفیق شد که در ایام شعبانیه مصادف با ایام ولادت امام زمان عج در چنین مجلس باشکوه، نورانی و فرهنگی بدون دعوت قبلی مهمان شما باشم.
وی افزود: انشالله توشهای از این مجمع نورانی برای خود داشته باشم و خدا به ما توفیق دهد قدر شهدا، امام و رهبری خود را بدانیم و شکر لسانی، قلبی و عملی داشته باشیم ؛ شکر عملی از این حیث که پیرو راه ائمه، شهدا و ولیفقیه زمان برای ما تعیین کردهاند، باشیم .
وزیر کشور عنوان کرد: هر آنچه خداوند برای ما مقدر کرده تا جایی که میتوانیم در طبق اخلاص نهاده و تقدیم به ملت ایران و کشورهای اسلامی که تنها امید آنها نیز به ایران است، کنیم.
وی بیان کرد: ایران چوب پایه اسلام، انقلاب و میراث امام و شهدای ما است ؛ شهدایی که جان خود را تقدیم کردند و خانوادههایی که با صبر و بردباری توانستند نام این عزیزان را زنده نکه دارند.
رحمانی فضلی گفت: شهید برای ما معیار ارادت، عبودیت ، بندی و آزادی، فضای بین حق و باطل، وصل به امام و ولایت و شهید برای اینکه مسیر درست را مشخص و روشن کند نور است.
وزیر کشور خاطر نشان کرد: آمدهایم تا بار دیگر با شهدای بسیج عشایری بیعت کنیم و مطمئن باشید با دشمنان اسلام در هر لباس و موضعی با هر قدرتی کنار نمیآییم.
وی گفت: بیعتی ناگسستنی با ولی امر خود داریم که این بیعت باید مدام تکرار شود و نکند غفلت بر ما مستولی شود و ذکر خداوند از یاد ما برود مسیر اشتباه برویم.
یادآور میشود، سردار رشید اسلام قاسم مدهنی، در سال ۱۳۴۱ در خانوادهای مذهبی و اصیل در روستای چشمه علی واقع در بخش پاپی از توابع شهرستان خرمآباد دیده به جهان گشود.وی در یکی از روستاهای مجاور تحصیلات دوران ابتدایی را پشت سر گذاشت و بهعلت نبود امكانات آموزشی مقاطع بالاتر پدرش او را برای ادامه تحصیل به شهرستان خرمآباد فرستاد.
با پشت سر گذاشتن مقطع راهنمایی، مرحله متوسطه را در دبیرستان آیت ا...طالقانی خرمآباد ادامه داد.این زمان مقارن با پیروزی و سالهای اول انقلاب اسلامی بود، وی از طریق انجمن اسلامی دبیرستان تلاش پیگیر خود را در جهت گسترش ارزشهای اسلامی آغاز كرد.
در سال ۱۳۶۰ با عشق و علاقه به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خرمآباد درآمد و تلاش بیوقفه خود را در راستای اهداف عالی اسلام ناب محمدی (ص) و نظام جمهوری اسلامی ایران بهصورت بسیار فعال و خستگیناپذیر دنبال کرد.
این شهید والامقام با علاقه زیادی كه به دفاع از انقلاب داشت بلافاصله بهصورت داوطلبانه راهی جبهههای نور علیه ظلمت شد و در عملیات طریقالقدس توانستند با استعانت از عنایات خداوند متعال و بهره گیری از نیروهای اسلام شهر، «بستان» را از لوث وجود بعثیان عراق پاك نمایند.
بعد از آن پیروزی بزرگ و سركوبی دشمن در آن منطقه، لیاقت و شایستگی قابل توجه و تحسینبرانگیز او باعث شد كه مسئولین با مشاهده خصوصیات بارز و كارایی چشمگیر وی درصدد برآیند تا به تناسب شرایط، مسئولیتهایی مهم را در عملیات والفجر مقدماتی و همچنین والفجر یک به وی واگذار کنند.
پس از تشكیل تیپ مستقل ۵۷ ابوالفضل (ع) لرستان در واحد اطلاعات و عملیات آن تیپ مسئولیت خطیری را تقبل کرد و به تلاشهای خستگیناپذیر خود تداوم بخشید.پس از آن مسئولیت یگان حفاظت ناحیه لرستان را عهدهدار شد و در این وظیفه خطیر، مسئولیت محوله را بهنحو احسن انجام داد و با شركت در آزمون ورودی آموزش فرماندهی عالی موفق شد كه به آن مقطع راه یابد.
وی ماموریتهایی را كه تقبل می كرد پیروزمندانه به انجام میرسانید.در عملیات والفجر ۱۰ در منطقه عمومی حلبچه و بیتالمقدس ۴ كه منجر به آزادسازی شاخ شمیران گردید حضور فوقالعاده مؤثری داشت و در تمام صحنههای پیكار، ایثارگری به تمام معنا بود.
سرانجام این فرمانده دلاور پس از فداكاریها و ایثارگریهای بیدریغ ۲۷ خرداد سال ۱۳۶۷ در ارتفاعات «فمیش» به فیض شهادت نائل شد و همانند شهدای كربلا تربت پاك میدان خون و شهادت را جایگاه خویش ساخت.
پیکر پاک این سردار رشید اسلام در تاریخ چهارم خرداد ۱۳۷۰مورد تفحص قرار گرفت و در منطقه کاکاشرف به خاک سپرده شد.