به گزارش ایثار واحد خراسان شمالی سید عابس حسینی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد ضمن بیان توضیحاتی در خصوص رسیدگی به امور ایثارگران و جانبازان، گفت: این سازمان در بخشهای معیشت، اشتغال، درمان، مسکن، تحصیلات و تسهیلات به ایثارگران و جانبازان رسیدگی میکند.
وی با اشاره به اینکه مدتی است در بخش درمان دچار تغییراتی شدهایم و در بحث بیمه تکمیلی ایثارگران حدود سه سال است که با چالش روبرو هستیم، اظهار داشت: طبق مصوبه دولت مقررشده که سازمانها از مجموع اعتبارات خود، هزینه بیمه تکمیلی و درمانی جانبازان و ایثارگران شاغل در مجموعه خود را به مرکز بنیاد شهید هر استان پرداخت کنند.
حسینی بابیان اینکه متأسفانه طی سه سال گذشته، سازمانها به این تعهد خود عمل نکردند و بنیاد شهید با اعتبارات محدود خود بخشی از این هزینه درمان را به عهده گرفته بود، افزود: به دلیل اینکه سرجمع اعتبارات سنگین بود و بنیاد شهید نمیتوانست همه هزینهها را تقبل کند، موضوع طی نامهای به هیئت دولت منتقل شد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی اظهار داشت: دولت در تاریخ یکم آبان ماه سال جاری با ارسال بخشنامهای به دستگاههای دولتی، مسئولیت پوشش بیمهای شاغلان ایثارگر دستگاههای اجرایی را بر سازمان محل خدمت آنها واگذار کرده است و بر این اساس پرداخت حق بیمه و هزینههای درمانی ایثارگران شاغل در دستگاهها از دوش بنیاد شهید برداشتهشده است.
حسینی با اشاره به اینکه درواقع سازمانها ردیف اعتباری مشخصی برای این موضوع ندارند، افزود: هیئت دولت چک سفید امضاء در اختیار سازمانها قرار داده تا از مجموع سرفصلهای اعتبارات خود در بخش درمانی جانبازان و ایثارگران تمام هزینهها را پرداخت کنند.
وی بابیان اینکه این مصوبه ویژه شاغلین است، اضافه کرد: این برنامه تصویب هیئت دولت است و مطابق قانون، سازمانها باید به وظیفه خود عمل کنند.
وی با اشاره به اینکه بیشترین قشر جانبازان و ایثارگران در سازمان آموزشوپرورش و سازمان جهاد کشاورزی مشغول بکار هستند، گفت: خوشبختانه این دو سازمان در تهران با بیمه طرف قرارداد خود، مشکل بیمه جانبازان و ایثارگران شاغل سازمان خود را برطرف کردند.
* قانون بهکارگیری 30 درصدی جانبازان و خانواده ایثارگران و شهدا
حسینی با اشاره به قانون بهکارگیری 30 درصدی جانبازان، فرزندان جانبازان، ایثارگران و شهدا در سازمانها و نهادهای دولتی، افزود: متأسفانه سازمانها آنطور که باید از ارائه خدمات، خودداری میکنند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی اظهار داشت: ما در خراسان شمالی با دو استاندار قبلی توافق کردیم که بر اساس دستورالعمل، خود استانداری برنامه جامعی برای این مهم تنظیم و اجرا کند.
حسینی بیان داشت: انشاءالله با ورود آقای شجاعی، استاندار جدید خراسان شمالی به این موضوع خواهیم پرداخت.
وی با اشاره به مناسبسازی معابر جهت رفتوآمد جانبازان در فضای ادارات و فضاهای عمومی شهری، خاطرنشان کرد: برخی از سازمانها همچون آموزشوپرورش و جهاد کشاورزی به این امر پرداختند.
حسینی بیان داشت: در برخی از سازمانها وادارات هم که از ساختار بنایی قدیمی و خاصی برخوردارند، هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
وی همچنین با اشاره به اینکه متأسفانه از سوی معاندان تفکرات سویی نسبت به بحث استخدام و بهکارگیری فرزندان خانواده شهدا و ایثارگران در جامعه رواج پیداکرده است، افزود: خانواده شهدا نیز مانند دیگر اقشار جامعه از معضل بیکاری رنج میبرند که بالغبر یک هزار نفر از آنها مدتهاست جویای کار هستند.
* صدور کارت جانبازی برای جانبازان 25 درصد
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی همچنین از صدور کارت برای جانبازان 25 درصد استان خبر داد و گفت: متأسفانه جانبازان 25 درصد تاکنون به علت نداشتن کارت جانبازی در بسیاری از مراحل اداری با مشکل برخورد میکردند که این امر میتواند بخشی از مشکلات آنان را برطرف کند.
حسینی بیان داشت: این برنامه حدود یک ماه است که در خراسان شمالی شروعشده و تا پایان سال جاری انجام خواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: انتظار ما از مسئولان این است، همانگونه که به طبقات مختلف اجتماع خدمات میدهند به ایثارگران و جانبازان نیز برسند.
حسینی با اشاره به اینکه هرکسی در جامعه مطابق قانون سهمی دارد و ما انتظار داریم حقوق ایثارگران نیز رعایت شود، گفت: مسئولان باید به وظیفه خود در قبال آنها عمل کنند چراکه این قشر خود را فدای این ملت و نظام کردند.