• تاریخ انتشار : 1405/06/18 - 16:41
  • تعداد بازدید : 45
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

بیست‌وپنجمین جلسه شورای هماهنگی و نظارت ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت برگزار شد

بیست‌وپنجمین جلسه شورای هماهنگی و نظارت ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت، به میزبانی دبیرخانه شورای‌عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و با حضور دبیر شورای‌عالی و رئیس شورای هماهنگی و نظارت، نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران و عضو شورای‌عالی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد و جانشین دبیر شورای‌عالی، معاون دبیر شورای‌عالی و دبیر شورای هماهنگی و نظارت و معاونان دستگاه‌های عضو شورای‌عالی برگزار شد.

00:00
00:00
دانلود

به گزارش ایثار، در این نشست، آقای دکتر احسان قاسمی، معاون دبیر شورای‌عالی و دبیر شورای هماهنگی و نظارت ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت، با ارائه گزارشی از عملکرد شورا و روند اجرای مصوبات جلسه بیست‌وچهارم شورای هماهنگی و نظارت ، به تشریح جایگاه شورای‌عالی و شبکه حکمرانی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت پرداخته و بر ضرورت تقویت نقش هماهنگ‌کننده و بین‌دستگاهی شورا تأکید نمودند.

 

 

وی با اشاره به حضور تعدادی از اعضای جدید در شورای هماهنگی و نظارت، اظهار داشتند: برای درک دقیق مأموریت این شورا، باید جایگاه آن را در منظومه حکمرانی کشور دید. در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی ایران شوراهای متعددی فعالیت می‌کنند، اما همه شوراها از یک سطح و جایگاه برخوردار نیستند و شورای‌عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت از جمله شوراهای عالی قانون‌محور و دارای جایگاه راهبردی در این حوزه است.

 

 

شورای‌عالی؛ سطح سیاست‌گذاری و راهبری

 

معاون دبیر شورای‌عالی با تشریح پیشینه شکل‌گیری شورای‌عالی گفت: این شورا در دهه ۸۰ ابتدا در سطح شورای هماهنگی شکل گرفت و پس از تصویب قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و در چارچوب ماده ۶۳ این قانون، به سطح شورای‌عالی ارتقا یافت و ریاست آن بر عهده رئیس‌جمهور قرار گرفت.

 

 

وی افزود: سیاست‌های کلی نظام در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، آیین‌نامه داخلی شورای‌عالی، آیین‌نامه داخلی شورای هماهنگی و نظارت و دستورالعمل شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استانها، مجموعه‌ای از مهم‌ترین اسناد و مبانی حقوقی و اجرایی این نظام را تشکیل می‌دهند.

 

 

شکل‌گیری شبکه حکمرانی از ملی تا شهرستان

 

معاون دبیر شورای‌عالی با تشریح ساختار شبکه حکمرانی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت افزودند: این شبکه از شورای‌عالی در سطح ملی، شورای هماهنگی و نظارت در سطح معاونان دستگاه‌های عضو، شوراهای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت در سطح استان و شوراهای شهرستانی تشکیل شده و در کنار آن، کمیته‌های تخصصی در دستگاه‌های اجرایی، کارگروه‌های تخصصی در استان‌ها و هسته‌های تخصصی در شهرستان‌ها پیش‌بینی شده است.

 

 

کمیته‌های تخصصی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت دستگاه‌های عضو شورای‌عالی، به ریاست وزیر یا رئیس دستگاه تشکیل می‌شود و معاون مربوطه که عضو شورای هماهنگی و نظارت نیز هست، مسئولیت دبیری این کمیته‌ها را بر عهده دارند.

 

 

 کمیته‌های تخصصی ظرفیتی برای امتداد سیاست‌گذاری ملی تا سطح اجرا بوده و هدف از تشکیل این کمیته‌ها، تبدیل سیاست‌ها و مصوبات شورای‌عالی در ساختار دستگاه‌ها و سطوح استانی و شهرستانی، به برنامه، اقدام و نتیجه است.

 

 

پیگیری مصوبات جلسه بیست‌وچهارم شورای هماهنگی و نظارت ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت

 

دکتر احسان قاسمی  در ادامه گزارش  روند اجرای پنج مصوبه جلسه بیست‌وچهارم افزودند:  به‌جهت عمق‌بخشی و کارآمدسازی مصوبات جلسات استانی و شورای هماهنگی که یکی از مهم‌ترین مصوبات جلسه پیشین بود، تقویم اجرایی جلسات شوراهای استانی برای سال 1405 تدوین و از سوی دبیر شورای‌عالی به استانداران ابلاغ شد.

 

 

وی افزود: ابلاغ تقویم مشخص و پیگیری مستمر دبیر شورای‌عالی و جانشین دبیر در استان‌ها، موجب افزایش نظم جلسات، حضور مقامات عالی استان‌ها و ارتقای کیفیت مصوبات شوراهای استانی شده است.

 

 

حرکت به سمت بازنگری اسناد و تقویت مبانی حقوقی شورا

 

معاون دبیر شورای‌عالی از دریافت دیدگاه‌ها و پیشنهادهای دستگاه‌های عضو درباره اسناد بالادستی و آیین‌نامه‌های مرتبط خبر داد و گفت: هدف این است که اسناد و مقررات مورد استفاده شورا با مشارکت دستگاه‌ها مورد بازنگری و بهینه‌سازی قرار گیرد.

 

 

ایشان همچنین اصلاح و تکمیل ماده ۶۳ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را از دیگر موضوعات مهم در دستور کار این دبیرخانه عنوان نموده و تصریح داشتند: با توجه به تغییرات گسترده ساختار اداری کشور از زمان تصویب این قانون  در سال ۱۳۸۶، لازم است ترکیب و ساختار شورای‌عالی متناسب با شرایط فعلی کشور بازنگری شود. در این راستا پیشنهادهای اصلاحی در دبیرخانه احصاء شده و در قالب یک لایحه جامع، پس از طی فرآیندهای لازم، انجام این مهم پیگیری شود.

 

 

تدوین اساسنامه و هویت بصری شورای‌ عالی

 

دبیر شورای هماهنگی و نظارت همچنین از پیشنهاد تدوین اساسنامه شورای‌عالی خبر داد و اظهار کرد: با وجود جایگاه ملی و راهبردی این شورا، تاکنون اساسنامه‌ای جامع که مأموریت‌ها، اهداف، چشم‌انداز و تکالیف دستگاه‌ها را به‌صورت یکپارچه مشخص کند، تدوین نشده است. بر همین اساس، پیشنهاد شده است دبیرخانه نسبت به تدوین اساسنامه اقدام و آن را برای تصویب به شورای‌عالی ارائه کند.

 

 

ایشان همچنین طراحی و تصویب هویت بصری به‌روز  برای شورای‌عالی را از دیگر موضوعات مطرح‌شده عنوان کرده و گفت: با توجه به جایگاه ملی و فراملی شورا، ایجاد یک نشان رسمی و هویت بصری مبتنی بر استانداردهای روز برای استفاده در سراسر کشور ضروری است.

 

 

از سیاست‌گذاری تا اجرا و پایش

 

معاون دبیر شورای عالی با اشاره به ضرورت اجرای مؤثر سیاست‌های کلی نظام در حوزه ایثار و شهادت اظهار کرد: برای تبدیل سیاست‌های ابلاغی به برنامه‌های اجرایی، از بنیاد شهید و امور ایثارگران خواسته شده است برنامه‌ای جامع شامل اقدامات، زمان‌بندی و دستگاه‌های همکار تدوین شود تا سیاست‌ها از مرحله ابلاغ و سیاست‌گذاری به مرحله اجرا، هماهنگی و پایش برسند.

 

 

سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، هماهنگی، راهبری، نظارت و پایش فعالیت‌های فرهنگی، هنری، رسانه‌ای، آموزشی و تربیتی، بسیج ظرفیت‌های ملی و استانی، توسعه زیرساخت‌های فرهنگی، تکریم مقام شهدا و ایثارگران و جلب مشارکت‌های مردمی و نهادی، از جمله محورهای مهم این برنامه است.

 

 

صیانت و نشر میراث فرهنگی شهدا و ایثارگران

 

احسان قاسمی همچنین صیانت، جمع‌آوری، مستندسازی و نشر آثار فاخر فرهنگی، هنری، رسانه‌ای و نمایشی حوزه ایثار و شهادت را از دیگر محورهای مورد توجه عنوان کرد و افزود: توسعه تاریخ شفاهی، تقویت بانک‌های اطلاعاتی و مراکز فرهنگی، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و فضای مجازی و حمایت از برنامه‌های قرآنی، فرهنگی، هنری، ورزشی و آموزشی، از جمله اقداماتی است که باید با رویکردی منسجم و شبکه‌ای دنبال شود. ایشان شناسایی و پرورش استعدادها و نخبگان جامعه ایثارگری را نیز از دیگر محورهای قابل پیگیری در این حوزه دانست.

 

 

در پایان این نشست، پیشنهادهای جدید برای طرح در جلسه آتی شورای‌عالی مورد بررسی قرار گرفت و بر ضرورت تقویت هماهنگی میان دستگاه‌های عضو و تبدیل ظرفیت‌های موجود به برنامه و اقدام مؤثر در حوزه ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت تأکید شد.

 

کلمات کلیدی
{author_name}
خبرنگار :

معصومه شمسینی غیاثوند